Hoeveel personen bij welke afmeting zwembad?|Moet een warmtepomp in de winter standaard aan staan?|Wat zijn de gevolgen als het zwembad bevriest?|Hoe maak ik mijn zwembad mooi?|Hoe vaak moet ik een ingebouwd zwembad schoonmaken?|Zijn er ook thema zwembaden?|Hoe voorkom ik verkleuring van mijn zwembad?|Hoe krijg ik mijn zwembad leeg?|Kan een zwembad op maat gemaakt worden?|Is er een techniek om zwembadwater koud te maken?
30 augustus 2022

Hoeveel personen bij welke afmeting zwembad?

Als je op zoek gaat naar een geschikt zwembad voor in jouw tuin, dan heb je een hoop keuzes te maken. Er bestaan ten eerste veel verschillende soorten zwembaden, zoals polypropyleen zwembaden en plunge pools, zwembaden van polyester, een hydro pool en natuurlijk spa´s. Eén van de belangrijkste keuze is echter het formaat van het zwembad.

Deze keus kun je door twee factoren laten bepalen; de grootte van jouw tuin en het aantal mensen dat gebruik gaat maken van het zwembad. Een goede vraag is dan ook: Hoeveel personen bij welke afmeting zwembad?

In dit artikel kun je lezen hoe groot het zwembad moet zijn voor een bepaald aantal gebruikers.

Denk in volume, niet in afmetingen

Tot enkele jaren geleden werden zwembaden vooral gebouwd volgens bepaalde formaten. Dat kwam omdat het materiaal voor de bodem van het zwembad alleen gemaakt werd in bepaalde groottes. Dit is de reden waarom veel consumenten nog steeds vasthouden aan een zwembaden van een standaard formaat. Als mensen een zwembad uit gaan kiezen, dan denken ze al snel in afmetingen.

Tegenwoordig kun je echter zwembaden in vrijwel elke vorm en grootte bestellen. Een betere manier om in grootte te denken doe je daarom om te denken in vierkante meters. Als je op zoek gaat naar een woning, dan denkt men namelijk wel in vierkante meters. Deze ruimte is namelijk belangrijk om aangenaam te wonen. Dat geldt ook voor een zwembad; wil je aangenaam zwemmen, dan heb je voldoende ruimte om je heen nodig. Denk dus in volume, de afmetingen zijn minder belangrijk.

Hoeveel personen bij welke afmeting zwembad?

Om comfortabel gebruik te kunnen maken van een zwembad moet je rekenen op 2 vierkante meter per persoon. Als je een bepaald zwembad op het oog hebt, reken dan het volume van het zwembad uit en deel het door twee. Je weet dan ongeveer hoeveel mensen gebruik kunnen maken van het zwembad.

Dit is een bepaalde methode om uit te kunnen bepalen hoeveel mensen bij welke afmeting zwembad past. Het is echter geen perfecte methode, want het houdt geen rekening met de wensen van de gebruikers.

Laat de grootte van het zwembad afhangen van jouw wensen

De belangrijkste factor om de grootte van het zwembad te bepalen zijn jouw levensstijl en wensen. Kies niet voor een bepaalde maat omdat deze populair is of volgens een berekening het best bij je past. Het belangrijkste is hoe er gebruik gaat worden van het zwembad.

Gaat het zwembad gebruikt worden door jonge kinderen om in te spelen of alleen door jou en je partner om baantjes te trekken? Voor kinderen kan de diepte heel belangrijk zijn, de lengte en breedte zijn minder van belang. Wil je comfortabel baantjes kunnen trekken, dan is de lengte van het zwembad heel belangrijk. Of je kunt kiezen voor een zwembad met zwemmachine zoals een hydro pool.

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland!

Hoeveel personen bij welke afmeting zwembad? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. De keus voor het formaat van een zwembad kun je het best laten afhangen van het doel. Heb je moeite om te bepalen welk formaat en welk type zwembad het best bij jou past? Wellness Tuinier helpt je er graag bij.

Op onze website kun je een goed beeld krijgen van alle mogelijkheden. Wij nodigen je graag uit om een gesprek met ons aan te gaan. Daarin bespreken wij jouw wensen en geven wij advies wat voor zwembad ideaal zou zijn. Het project verzorgen wij van A tot Z, van ontwerp tot tuinrenovatie. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?