Hoe werkt een chloorgenerator?
26 augustus 2022

Hoe werkt een chloorgenerator?

Heb je wel eens van een zoutwatersysteem voor zwembaden gehoord? Zo’n zoutwatersysteem wordt ook wel een chloorgenerator genoemd. Het zorgt ervoor dat je geen grote hoeveelheden chloor hoeft te gebruiken voor schoon en helder water.

Wat is een chloorgenerator precies, hoe werkt het systeem en wat zijn de voordelen? In dit blog leggen we het aan je uit.

Schoon zwembadwater met een chloorgenerator

Als je een zwembad in de tuin hebt, dan is het logisch dat je de hele zomer wilt genieten van schoon en helder zwembadwater. Helaas komt een goede waterkwaliteit niet vanzelf; je moet er zelf voor zorgen dat je zwembadwater goed gereinigd wordt, zodat het zwembad gezond en schoon is.

Zwembadwater kun je op verschillende manieren desinfecteren. De meeste mensen maken hiervoor gebruik van chloor, maar er zijn veel nadelen aan chloor. Denk bijvoorbeeld aan de irritatie aan de ogen en aan de luchtwegen. Ook de sterke geur van chloor is niet echt prettig.

Wil je niet de nadelen van chloor, maar wel een goede desinfectie van het water, dan kun je gebruik maken van een zoutwatersysteem of chloorgenerator. De chloorgenerator voor zwembaden voorkomt algen en bacteriën op effectieve wijze.

Hoe werkt een chloorgenerator?

Je vraagt je misschien af of een zoutwatersysteem ook zorgt voor zout zwemwater. Dit is niet het geval. Daarom wordt een zoutwatersysteem ook wel een chloorgenerator genoemd. Deze term geeft beter aan wat het systeem precies doet.

Een chloorgenerator maakt gebruik van zwembadzout wat door het systeem wordt omgezet in koperionen en een laag gehalte natuurlijk chloor. Hierdoor bevat het zwembadwater een laag gehalte zout, zo laag dat je het niet eens merkt. Ook het natuurlijke chloor ruik, zie of proef je niet.

> Lees ook: Kan er huis, tuin- en keukenchloor in een zwembad?

Wat is het voordeel van een zoutwatersysteem?

Een zoutwatersysteem of chloor generator zorgt continu voor helder, schoon en gezond water. Dit komt door het omzetten van zout naar natuurlijk chloor, elektrolyse genoemd, een proces dat voortdurend doorgaat. Als je gebruik maakt van een chloorgenerator dan hoeft je het hele seizoen geen extra aandacht te geven aan desinfectie.

Het gaat helemaal vanzelf, omdat het proces zich constant blijft herhalen. Je krijgt geen klachten door de aanwezigheid van chloor, het water bevat veel minder chemicaliën en je zwemkleding verkleurt ook niet meer. Het water voelt zacht aan en het is milieuvriendelijk.

Wat is het nadeel van een zoutwatersysteem?

Er zijn niet alleen maar voordelen aan een zoutwatersysteem. De kosten voor het installeren van het zwembad en filter zijn hoger dan bij een normaal zwembad. Daarnaast wordt er vaak schade gemeld aan pompen, filters en de chloorgenerator zelf, door het hoge zoutgehalte in het water. Regen verdunt het zwembadwater, waardoor de zoutniveaus continu gecontroleerd en bijgevuld moeten worden.

Zwembad met chloor generator door Wellness Tuinier

Wil je een zwembad laten aanleggen met chloor generator? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen.

Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?