Chloor toevoegen aan het zwembadwater
30 augustus 2022

Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?

Het lijkt heel eenvoudig om een zwembad te onderhouden, maar voor schoon en helder water dien je een juiste hoeveelheid chloor toe te voegen. Je wilt natuurlijk wel zwemmen in een veilige zwem omgeving en dat je water niet troebel en groen is.

Maar hoeveel chloor dien je toe te voegen aan het zwembadwater? En op welke manier kun je dit het beste doen? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is de ideale chloorwaarde voor mijn zwembad?

Je dient twee waardes te controleren voor een gezond zwembad; de pH waarde en het chloorgehalten. De pH waarde moet altijd tussen de 7.2 en 7.6 pH zijn. De chloorwaarde is ideaal tussen de 1 en 1.5 ppm. Wanneer je in de zomer veel gebruik maakt van het zwembad, kun je deze waardes het beste twee keer per week controleren. Je hebt hiervoor speciale testkits, zowel digitaal als manueel.

> Lees ook: Kan er huis- tuin- en keukenchloor in een zwembad?

Wekelijkse dosering chloor voor het zwembad

Je hebt chloortabletten nodig om je chloorwaarde op peil te houden. Chloortabletten lossen langzaam op en houden de chloorwaarde constant. Maar hoeveel chloortabletten moet je toevoegen en hoe vaak moet je dit doen? Deze vraag is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. Het is afhankelijk van de grootte van je zwembad, maar ook van hoeveel de zon schijnt per dag en wat de UV waarde is.

Daarnaast zorgen bladeren en insecten in het zwembad voor het opgebruiken van de actieve chloor. Een andere factor is het aantal zwemuren per dag. Des te meer er gezwommen wordt, des te sneller de chloor afbreekt. Ook als je het zwembad niet zo vaak gebruikt, is het verstandig om de chloorwaarde een keer per week te controleren.

Vloeibare chloor

Je kunt er ook voor kiezen om je zwembad te onderhouden met vloeibare chloor. Als je met een automatische dosering werkt, dan wordt het druppelsgewijs toegevoegd aan het zwembadwater. Het chloor blijft op deze manier steeds op het juiste niveau.
Heb je geen automatische dosering? Dan moet het chloor handmatig toegevoegd worden. Een correcte dosering wordt dan erg lastig.

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Heb je vragen over het toevoegen van de juiste hoeveelheid chloor aan je zwembad? Aarzel dan niet om onze specialisten te raadplegen. We helpen je graag verder!

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Kan een warmtepomp binnen staan?
Kan een warmtepomp binnen staan?