beste ondergrond voor spa

Welke ondergrond is geschikt om een spa op te plaatsen?

Zou u graag een spa in uw tuin willen plaatsen en vraagt u zich af waarop u moet letten bij het plaatsen van dit apparaat? Bent u benieuwd naar welke ondergrond het meest geschikt is voor een spa? Een spa is, wanneer het bad gevuld met water is, nogal zwaar en moet dus op een stevige ondergrond worden geplaatst.

Een spa die op gras staat zal bijvoorbeeld langzamerhand wegzakken en scheef gaan staan. Dit is niet goed voor het apparaat. Maar welke ondergrond is dan wel geschikt? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is een spa?

Omdat er nogal wat verwarring bestaat tussen de woorden spa en hottub leggen we graag even uit wat nou precies het verschil is tussen deze apparaten. Een hottub is een rond apparaat dat met hout wordt verwarmd en een spa is een bad dat elektrisch wordt opgewarmd.

Spa’s zijn ook niet altijd rond en bieden daarnaast hele comfortabele massagestralen. Deze stralen voelen erg lekker aan en zijn ook nog eens goed voor de spieren.

Een spa plaatsen: wat is de perfecte ondergrond?

Een spa is, afhankelijk van de grootte en inhoud van het apparaat, natuurlijk erg zwaar. Hierdoor is het belangrijk dat de ondergrond van een spa stevig en betrouwbaar is. Een voorbeeld van een geschikte ondergrond is het maken van een platform met sterke tegels.

Zo’n betegelde vloer is prima, maar er zijn nog betere manieren te bedenken. Een gewapende of gestorte betonplaat van zo’n 10 centimeter is een nóg beter ondergrond voor uw spa. Uw apparaat zal op deze plek nooit inzakken of iets dergelijks. Denk hier dus goed over na voordat u gaat storten.

Is een spa verplaatsbaar?

Wanneer een spa wordt geplaatst dan moet het apparaat worden aangesloten op stroom. Wanneer het apparaat gevuld is dan is het voorwerp te zwaar om te verplaatsen. Als u na verloop van tijd denkt dat u liever een andere plek voor uw spa heeft dan kunt u het bad laten leeglopen en vervolgens verplaatsen.

Dit is echter niet ideaal. Het is beter om voorafgaand aan het plaatsen helemaal zeker te zijn van de ideale plek voor uw apparaat. Conclusie: het kan wel, maar we raden het niet aan om uw spa te demonteren en te verplaatsen.

Spa in tuin plaatsen

Lijkt het u fantastisch om een spa in uw tuin te hebben en vraagt u zich af of de ondergrond van uw tuin geschikt is om een spa te plaatsen? Of wilt u het geschikt maken van de ondergrond door ons laten doen? Wij kunnen uw tuin helemaal ‘spa-klaar’ maken en uw spa aansluiten op de door u gewenste plek. Hier meer over weten? Neem eens contact met ons op.

Wellness Tuinier

Landelijke dekking in NL & BE

Dealer worden
Internationale verzending

Ook buiten Europa

Configurator

Direct een prijs