Standaard afmeting van een plunge pool

Wilt u graag een klein zwembad aanleggen in uw tuin? Bent u benieuwd naar de afmetingen van dit kleine zwembad? Een klein zwembad wordt doorgaans een plunge pool genoemd en is er in allerlei verschillende standaardafmetingen. Wilt u alles weten over deze maten en de andere informatie over een plunge pool? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool lijkt in alles op een zwembad, maar is een stuk kleiner. Dankzij deze kleine afmetingen past een plunge pool in elke tuin. Andere voordelen van een plunge pool zijn de relatief lage aanschafsprijs, de lage energiekosten, de weinig onderhoudstijd en de hoge mate van ontspanning

. Een plunge pool is perfect om in klein gezelschap even helemaal tot rust te komen. Plunge pools zijn het hele jaar te gebruiken en warmen snel op. Een plunge pool is voorzien van lig- en zitplaatsen. De kleine zwembaden zijn razend populair en kunnen in tuinen, binnenshuis en zelfs eventueel op een dakterras geplaatst worden.

Standaardafmetingen plunge pool

Plunge pools zijn er in verschillende standaardmaten. Momenteel leveren wij plunge pools in de volgende afmetingen:

  • 2000x2000mm
  • 3000x2500mm
  • 4000x2500mm
  • 5000x3000mm

Welk formaat voor u het meest geschikt is? Dat hangt van een aantal zaken af. Met hoeveel personen bent u van plan gebruik te maken van het kleine zwembad? Hoeveel ruimte is er beschikbaar in uw tuin? Wat mag het zwembad kosten? Wanneer u de keuze maakt voor een bepaald formaat plunge pool dan moet u rekening houden met deze vragen.

Hoe groter het bad, hoe hoger de aanschafsprijs zal zijn. Dat is logisch natuurlijk. De kleinste varianten plunge pools bieden met gemak plaats aan 4 á 5 personen. Wilt u met meer personen in het water ontspannen? Dan raden wij een grotere variant aan.

Plunge pool op maat

Wilt u graag een plunge pool in een formaat dat niet behoort tot de standaardafmetingen? Dat is in principe geen probleem. Wij kunnen plunge pools ook volledig op maat maken. Het voordeel van een plunge pool is op maat is dat u alles zelf beslist.

Hoe lang moet het zwembad? Hoe breed moet de kuip? Wat is de gewenste diepte? Waar worden zitplaatsen aangebracht? Het antwoord op deze vragen ligt volledig in uw handen bij een plunge pool op maat.

Een plunge pool is standaard 125 centimeter diep, maar kan ook 140 of 150 centimeter diep worden gemaakt. Wanneer u wat langer dan gemiddeld bent dan raden wij een diepere variant zeker aan.

Plunge pool aanschaffen

Bent u van plan een plunge pool aan te schaffen of zoekt u extra informatie? Wilt u graag een aanvraag doen of advies op maat ontvangen? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Misschien interessant?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellness Tuinier

Landelijke dekking in NL & BE

Dealer worden
Internationale verzending

Ook buiten Europa

Configurator

Direct een prijs