Bent u op zoek naar een plek in of buiten uw huis waar u heerlijk kunt ontspannen? Houdt u ervan om even heerlijk weg te dromen in het water? Een spa is dé perfecte plek om te relaxen na een lange (werk)dag. Spa’s verschillen zijn erg verschillend en daarom is ook de prijs variabel. Wilt u graag een prijsindicatie voor een spa die bij u past? In dit artikel leggen wij u alles uit qua aanschafs- en energiekosten.

Wat is een spa?

Een spa is een bad dat in de tuin en binnenshuis kan worden geplaatst. Het bad is voorzien van verschillende jets die zorgen voor bubbels en ontspanning. Het bad is de perfecte plek om even heerlijk weg te dromen, te ontspannen, een boek te lezen of juist met vrienden of familie gezellig te zitten. Spa’s zijn er in allerlei soorten en maten. Daarnaast kunnen spa’s worden voorzien van ledverlichting en zelfs een geluidsinstallatie.

Wat kost een spa?

De prijs van uw spa is erg afhankelijk van uw wensen. Daar waar de basic versies van een spa vanaf zo’n 1.500 beschikbaar zijn, kan de prijs van uw spa oplopen tot ongeveer 15.000 Euro. Moet uw spa plaats bieden aan relatief veel personen, wilt u de indeling van de jets naar eigen wens invullen, wilt u een geluidsinstallatie in uw spa, wilt u een goed geïsoleerde spa? In al deze gevallen loopt de kostprijs van uw spa op. Wanner wij in gesprek gaan over uw eisen en wensen kunnen wij u een duidelijker antwoorden geven op de aanschafsprijs.

kosten jacuzzi

Wat zijn de energiekosten van een spa?

Een spa brengt ook na aanschaf nog kosten met zich mee. Deze kosten zijn om het water op temperatuur te brengen en te houden en om de spa te onderhouden. De energiekosten zijn globaal gezien zo’n 0,80 tot 1,35 Euro per dag. Hierbij moet gezegd worden dat een goed geïsoleerde spa zorgt voor minder energiekosten. Een goede isolatie betaalt zich dus op termijn terug. De onderhoudskosten zijn wat variabeler. U dient het water van uw spa zo’n 3 à 4 keer per jaar te vervangen. Hiermee gaan kosten gepaard natuurlijk. Hoeveel dit kost is echter afhankelijk van de grote van uw spa. In gesprek over uw spa kunnen we u hierover een realistisch beeld geven.

Spa aanschaffen?

Bent u op zoek naar een spa en wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Heeft u nog een aantal prangende vragen? Ook dan staat onze deur voor u open.

Misschien interessant?