03 augustus 2022

Wat zijn de voor- en nadelen van een spa ingraven?

Wat zijn de voor- en nadelen van een spa ingraven? Ben jij van plan om een spa te plaatsen in je tuin? Sommige mensen vinden de aanblik van de grote omkasting niet zo mooi. Het liefst zouden ze de spa in willen graven, volledig of eventueel gedeeltelijk. Dit is mogelijk, maar er zitten bepaalde voor- en nadelen aan. In dit artikel gaan we hierop in. 

De voordelen van een spa ingraven

Het ingraven van een spa heeft enkele duidelijke voordelen:

Een ingegraven spa staat mooi

De grootste reden waarom mensen hun bubbelbad willen ingraven is omdat het gewoon mooi staat. Het bad is daardoor meer een onderdeel van de tuin in plaats van een groot object op zich. 

De buitenkant van de spa heeft geen onderhoud nodig

Als je een spa volledig wegwerkt in de grond, dan hoef je niets meer te doen aan de buitenzijde van het bad. Dit is een voordeel, maar slechts een kleine, want de buitenkant hoef je niet vaak schoon te maken. Eén keer per jaar afspuiten is in principe voldoende. 

Een makkelijke instap

Als je een spa half in de bodem ingraaft, dan kun je eenvoudig op de rand gaan zitten, omdraaien en je in het bad laten zakken. Graaf je de spa volledig in, dan wordt de instap juist weer moeilijker. De manier waarop een spa geplaatst wordt kan dus heel belangrijk zijn. Bijvoorbeeld voor mensen die minder mobiel zijn. 

De nadelen van een spa ingraven

Er zijn ook nadelen verbonden aan het ingraven van een spa:

Ruimte maken voor technisch onderhoud

Een spa is eigenlijk niet gemaakt om geheel in te graven. De belangrijkste reden hiervoor is omdat het technische gedeelte van de spa toegankelijk moet blijven. Ook als je een spa wilt laten leeglopen, dan moet je bij afvoer zien te komen. Deze zit aan de onderzijde van één van de zijkanten. Je moet bij een ingegraven spa dus altijd een ruimte vrijlaten om de spa heen. Deze ruimte moet breed genoeg zijn om onderhoud te plegen aan de spa. 

Vocht om de spa heen

Als je een spa gaan ingraven, dan zal er altijd vocht om de spa heen blijven staan. De grond en omgeving rond de spa wordt vochtig door spatwater en regen. Dit zorgt niet alleen snel voor vuil in het bad, maar er kan ook vocht bij de onderdelen van de spa komen. 

Onhandig om schoon te maken

Een spa heeft onderhoud nodig, zo moet bijvoorbeeld de kuip af en toe schoon gemaakt worden. Als de spa is ingegraven, dan zul je op de knieën moeten om de kuip te kunnen reinigen. Ook het bereiken van het filter is lastiger. 

Tips voor het ingraven van een spa

Als je een spa toch wilt ingraven, doe het dan op de juiste manier. Zomaar een gat graven en de spa erin plaatsen gaat zeker voor problemen zorgen, hoe mooi het er in het begin ook uit ziet. Zorg ten eerste voor een goede kuip van beton waar de spa stevig en stabiel in kan staan. Deze kuip moet groot genoeg zijn zodat er nog langs de spa gelopen kan worden om onderhoud te plegen. Leg in deze kuip een putje aan voor afwatering. Plaats tevens een dompelpomp in de kuip. Hierdoor blijft er geen water rond de spa staan, het zal naar het putje lopen, waar de pomp het wegpompt. De dompelpomp moet aangesloten worden op een aparte groep dan de spa. 

De spa in een verhoogd terras wegwerken

Wil je een spa die mooi weggewerkt is in de bodem? Wil je de nadelen van een spa vermijden? Dan is het een mooie oplossing om de spa in een verhoogd terras te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een heel mooi terras van hout plaatsen. Bij zo’n constructie is het eenvoudiger om rekening te houden met toegang tot de technische ruimte. 

Is jouw tuin al voorzien van een verhoogd terras? Dan is het een goed idee om de spa ernaast te plaatsen. Je kunt dan vanaf het verhoogde terras instappen en de technische ruimte is bereikbaar vanaf de andere kant. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je kunnen lezen over de voor- en nadelen van een spa ingraven. Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Natuurlijk helpen wij je ook met het plaatsen, het eventueel ingraven van de spa of het maken van een verhoogd terras. Wij voorzien je graag van advies als je hier nog vragen over hebt.

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!