26 november 2021

De verschillende materialen van een Wilan pool

Als u op zoek bent naar een zwembad voor in uw eigen tuin, dan zijn er een aantal keuzes die u moet maken. Ten eerste moet u kiezen of u een opbouw- of een inbouwzwembad wilt. Een inbouwzwembad geeft u veel meer luxe en staat natuurlijk veel mooier in de tuin. Het is dan ook logisch als u hiervoor kiest. Maar dan zijn er nog een aantal keuzes te maken, inbouwzwembaden zijn namelijk van verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld beton of kunststof.

Daarnaast worden er bij verschillende producenten gebruik gemaakt van andere merken extern materiaal, zoals pompen, filters, etc.

Misschien heeft u wel eens gehoord van het merk Wilan zwembaden. Het is een Nederlandse producent uit het Brabantse Bladel. De materialen die gebruikt worden bij het maken van zwembaden bepalen de kwaliteit en levensduur. De volgende vraag is dan ook zeer terecht en wordt vaak gesteld: Van welke materialen is een Wilan pool gemaakt?

Van welke materialen is een Wilan pool gemaakt?

Een Wilan pool staat bekend als een kwalitatief hoogstaand en duurzaam zwembad. De verschillende baden worden volledig in sandwich opgebouwd. Dat houdt in dat een watervaste verlijmde kern aan beide kanten voorzien wordt van een extreem sterke laag polyester. Daarna wordt het afgewerkt met een speciale zwembadcoating. Dankzij deze manier van fabriceren is een betonnen fundament in uw tuin niet meer nodig. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om het bad te plaatsen en het is tevens goedkoper.

Alle baden van Wilan zijn voorzien van deze moderne coating die speciaal voor zwembaden ontwikkeld is. U kunt Wilan zwembaden en plunge pools in veel verschillende formaten bestellen, tevens is maatwerk mogelijk tot maximaal 15 meter lengte.

Welke externe materialen worden gebruikt bij een Wilan pool?

Wilan kiest niet alleen voor het zwembad zelf voor de beste grondstoffen en materialen. Ook alle externe materialen die standaard geleverd worden bij alle baden zijn van hoogwaardige kwaliteit. U kunt dan denken aan de pomp- en filterinstallatie, de skimmer en de inspuiters.

U heeft zelf de mogelijkheid om uw Wilan zwembad samen te stellen. Misschien wilt u een andere inbouwtrap, een bepaalde kleur coating, een zitting of ligbank in het zwembad, verwarming of afdekking; de mogelijkheden zijn enorm.

Waar kan ik een Wilan pool kopen?

Wilan is een fabrikant van zwembaden. U kunt zelf de baden bij deze producent bestellen, maar ze installeren het niet voor u. Als u een zwembad van Wilan wilt laten plaatsen, dan bent u bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een exclusieve samenwerking met Wilan.

Ook kunnen wij u een unieke dienst aanbieden; Wellness Tuinier kan namelijk het hele plaatje verzorgen voor u. Wij kunnen al het werk voor u uitvoeren; van het ontwerpen van de nieuwe tuin, het plaatsen en installeren van het bad, tot het renoveren van uw tuin.

Zo heeft u er geen omkijken of werk aan. Binnen korte tijd kunt u dan genieten van uw zwembad en prachtige nieuwe tuin. Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen of mailen, maar u kunt ook het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.