Heeft u een jacuzzi aangeschaft of bent u van plan om dit te gaan doen? Vraagt u zich af hoeveel water er in een jacuzzi gaat, hoelang het duurt voordat uw apparaat gevuld is wat het water dat u verbruikt kost? Uw jacuzzi dient u comfort en gemak te geven. Om dit te kunnen doen moet het water van goede kwaliteit en op de juiste temperatuur zijn. In dit artikel vertellen we alles over het vullen van een jacuzzi met water.

Hoeveel water gaat er in een jacuzzi?

De hoeveelheid water die in een jacuzzi gaat is natuurlijk afhankelijk van het formaat van het apparaat. Zo ver was u zelf natuurlijk ook al. Maar we zullen u even wat preciezer helpen. Een jacuzzi voor 3-4 personen heeft minimaal zo’n 900 liter water nodig. Jacuzzi’s van 4-5, 5-6, 6-7 personen hebben natuurlijk meer watercapaciteit. Per persoon is hier gerust 200 liter water aan toe te voegen. Moet gezegd worden dat dit ophoudt bij 7 personen. Bij jacuzzi’s van acht personen of meer is de watercapaciteit minstens zo’n 4000 liter omdat deze exemplaren erg groot zijn.

Hoe duur is het water dat in een jacuzzi gaat?

Een jacuzzi is in aanschaf een dure uitgave voor de meeste mensen. De energiekosten en hogere waternota komen hier overheen. De prijs die u voor het water betaalt valt in Nederland reuze mee. Alle jacuzzi’s zijn voor bedragen rond of onder de €1,- gevuld met water. Ervan uitgaande dat u het water in uw jacuzzi zo’n 4-6 keer per jaar dient te verversen bent u dus voor enkele Euro’s het gehele jaar voorzien van water. Belangrijke kanttekening is dat het water wel schoongemaakt moet worden. Hiervoor moeten testmiddelen en chloor of andere producten aangeschaft worden. Deze prijzen vallen ook reuze mee, maar moet wel meegerekend worden als kosten natuurlijk.

jacuzzi gevuld

Hoe lang voordat jacuzzi vol en opgewarmd is?

Het vullen van een jacuzzi duurt nogal lang. Afhankelijk van de hoeveelheid water bent u al snel een halve dag kwijt aan het vullen van het bad. Daarbij komt nog eens dat het opwarmen van het water zo’n 5-6 uur duurt. Ga er dus maar vanuit dat u nu nog lege jacuzzi pas over 24 uur vol en verwarmd is. Natuurlijk zijn er bepaalde manieren om dit te versnellen, denk aan het op meerdere manieren toevoegen van water, maar het in enkele uren instap klaar maken van het bad is praktisch onmogelijk.

Meer informatie of offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een jacuzzi of wilt u graag meer informatie ontvangen? Wij voorzien u graag van advies op maat. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

jacuzzi, spa, hottub en plunge pool

Misschien interessant?