Heeft u een hottub of zit u eraan te denken om een hottub aan te schaffen? Wilt u graag weten van welke materialen hottubs gemaakt worden en hoe dit makingsproces verloopt? Een hottub is een prachtig apparaat wat enorm veel ontspanning biedt. Het verwarmde water is een oase van rust en biedt ontspanning en gezelligheid wanneer u met meerdere personen relaxed in het water. Wilt u weten waarvan hottubs gemaakt worden? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is een hottub?

Er bestaat nogal wat verwarring over de termen hottub, jacuzzi en spa. Men haalt deze begrippen nogal eens door elkaar. Een hottub wordt traditioneel met een houtkachel opgewarmd en is een rond bad. Een jacuzzi en spa zijn eigenlijk hetzelfde. De term jacuzzi is eigenlijk een Amerikaanse merknaam die vanwege de populariteit als synoniem wordt gebruikt. Dit gebeurt wel vaker, denk bijvoorbeeld aan luxaflex. Een hottub verschilt met een spa of jacuzzi op het gebied van opwarming, heeft geen energie nodig, is een stuk goedkoper in aanschaf, heeft in vele gevallen wat minder watercapaciteit en past in vrijwel elke tuin. Het opwarmen van een hottub gaat dus door een houtkachel op te stoken. Deze kachel kan zowel intern als extern het bad zitten.

Waarvan wordt een hottub gemaakt?

Een traditionele hottub wordt van oudsher uitsluitend van hout gemaakt. Dit draagt bij aan de prachtige uitstraling van het bad, maar had als nadeel dat een hottub niet volledig lekvrij was. Hierom hebben de hottubs van tegenwoordig hebben een binnenkuip van hout en zijn aan de buitenkant voorzien van hout. Zo blijft de karakteristieke uitstraling behouden, maar heeft u toch een hottub die niet zal lekken. De kachel zit bij vaak aan de buitenkant van het bad. Het verwarmen verloopt op natuurlijk wijze omdat heet water zal stijgen en zo terug de hottub instroomt nadat het opgewarmd in de kachel.

hottub materialen

Welke accessoires zijn er voor een hottub?

Een hottub kan worden voorzien van diverse accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trappetje, eventueel zelfs verlichting of houder voor uw dranken Deze producten kunnen op maat worden gemaakt voor uw bad, maar zijn ook in standaardmaten te bestellen. De accessoires die u wenst zijn er van diverse materialen. Het aanschaffen van houten accessoires past natuurlijk enorm goed bij de uitstraling van uw hottub, maar hier bent u natuurlijk vrij in.

Een hottub aanschaffen

Wilt u graag meer weten over hottubs of denkt u eraan om een hottub aan te schaffen? Wilt u graag een offerte ontvangen of heeft u eerst nog een aantal prangende vragen voor ons? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

jacuzzi, spa, hottub en plunge pool

Misschien interessant?