Betaalbare luxe in eigen tuin

[ PLUNGEPOOLS]

Echt genieten in uw tuin? Dat kan met een plunge pool!
Onze plunge pools passen in elke tuin

Om maximaal te genieten van een plunge pool in uw tuin, adviseren wij uw plunge pool af te stemmen op uw wensen. Met een plunge pool is alles mogelijk, bijvoorbeeld; afkoelen op warme zomerdagen, ‘s avonds borrelen, uw conditie op peil houden met een jet stream of een heerlijk warme duik nemen op een koude winterdag.

Advies nodig over uw situatie? Neem contact op via het onderstaande formulier en we gaan samen aan de slag voor uw ideale plunge pool!

Een plunge pool is in veel gevallen gemaakt van polyester of polypropyleen. Hierdoor zijn de plunge pools zeer licht en kunnen deze in één geheel geplaatst worden. Plunge pools plaatsen wij vaak binnen één dag (polyester plunge pools). 

Ook is een plunge pool voordeliger als u het vergelijkt met bijvoorbeeld een betonnen of Inox zwembad. Een polyester plunge pool zonder opties is al beschikbaar vanaf € 4000 euro. Dit is echter een prijs voor enkel de polyester plunge pool van 2x2x1 meter. Daarnaast zijn er nog kosten voor opties zoals een warmtepomp, een reinigingssysteem, verlichting, zomerafdekking, winterafdekking en een schoonmaakrobot. Uiteraard komen de kosten door de plaatsing hier nog bij.

[ PLAATSING]

Wat kost het plaatsen van een plungepool?

We hadden het al over de kosten voor een plunge pool. Daar komen uiteraard de kosten van de plaatsing van een polyester/polypropyleen plunge pool bij. Hiervoor kunt u rekening houden met een prijs tussen de € 7.000 en € 12.000 euro. Uiteraard is dit per plunge pool en situatie verschillend denk hierbij aan de grootte van de plunge pool, maar ook het type grond en of de locatie makkelijk te bereiken is. Wat gebeurt er vervolgens allemaal? Denk hierbij aan de volgende onderdelen:

– Graven en afvoeren van de grond
– Storten betonvloer (indien van toepassing)
– Kraan om zwembad op zijn plaats te tillen
– Aansluiten van alle zwembad techniek
– Aanvullen met zand/cement
– Afwerken van het zwembad en eventueel de rest van de tuin

Een betonnen zwembad (of plunge pool) moet op maat gemaakt worden en de prijs voor een betonnen zwembad ligt daardoor een stuk hoger. De prijs hiervoor beginnen bij ongeveer € 40.000 euro en kan oneindig oplopen afhankelijk van de wensen. Omdat dit een zware constructie is, moet er bijna altijd geheid worden, deze kosten komen er dan nog bij.

Kosten besparen door werkzaamheden zelf uit te voeren?

Ja dit kan zeker denk hierbij aan het graven van het gat, het klaarmaken van het zandbed etc. Uiteraard zullen wij hierbij de maatvoering in overleg met u doornemen.

 

[ VRAGEN]

Veel gestelde vragen

Een plunge pool van polyester wordt in verschillende lagen polyester opgetrokken en versterkt met glasvezel. Dit maakt de kuip van de plunge pool zeer sterk. Een positieve eigenschap van polyester is dat het erg licht is, waardoor de plunge pool makkelijk geplaatst kan worden. Bijvoorbeeld op een zand/cement ondervloer, beton storten is niet noodzakelijk. Een polyester plunge pool wordt in één stuk in de grond geplaatst. In de schil van de plunge pool wordt een PU schuim laag aangebracht; dit houdt het water warm. Het is een plunge pool dat relatief goedkoop is, maar zeer lang mee gaat.

Een polypropyleen plunge pool wordt gemaakt van een hoogwaardig kunststof, polypropyleen. Dit type kunststof heeft een aantal positieve eigenschappen, zoals scheurvastheid, antibacteriële werking en sterkte. Het materiaal is ook goed bestand tegen chemische producten, zoals bijvoorbeeld chloor. Een plunge pool van polypropyleen is door zijn lichte gewicht vrij snel te plaatsen. Dit type plunge pool heeft als ondergrond altijd een betonvloer nodig, van minimaal 15 cm. dik en dubbel gewapend.

Wanneer u een plunge pool koopt moet u ook een goede afweging maken waar u de plunge pool wilt plaatsen. De plunge pool is na bevestiging namelijk niet te verplaatsen. Weeg uw opties dus goed af en houdt rekening met meerdere omstandigheden. Zo kunt u kiezen voor een plek waar juist veel of weinig zon is en ervoor kiezen om het bad daar te zetten waar het, het meest beschut is tegen wind en andere natuurverschijnselen. Wanneer u uw plunge pool onder een boom plaatst, loopt u het risico dat er tijdens uw verblijf in het bad bladeren in het water vallen. Logischerwijs neemt dat extra onderhoud met zich mee. Uiteraard kunnen wij u van advies voorzien over de beste locatie in uw tuin voor een plunge pool.

Het aanleggen van een plunge pool kan zowel binnen als buiten en op verschillende manieren. Zo kunnen wij een plunge pool boven de grond, in de grond en deels in de grond maken. Dit laatste houdt in dat een deel van het zwembad zich onder de grond bevindt en het andere deel boven de grond zichtbaar is. Aan alle opties zitten voor- en nadelen. Een plunge pool boven de grond zal warmer water hebben, maar neemt optisch wel veel ruimte in beslag. Een plunge pool onder de grond ziet er prachtig uit, maar heeft wat meer werkzaamheden bij aanleg.

Een polyester plunge pool kan geplaatst worden op een zand/cement ondervloer, beton storten is niet noodzakelijk. Een polypropyleen plunge pool heeft als ondergrond altijd een betonvloer nodig, van minimaal 15 cm. dik en dubbel gewapend. Houdt hier rekening mee met het kiezen van een locatie voor de plunge pool en de nodige uitgraving.

Omdat onze polypropylene baden met de hand gemaakt worden kunt u nagenoeg elke afmeting bestellen. Voor het gebruikersgemak hebben wij vast voor u in de webshop diverse veel gekozen afmetingen gezet. Deze baden beginnen bij 400x200cm en lopen op tot 980x350cm. De breedte van deze baden is tot 350cm. Deze breedte past precies op een trailer. Een breder zwembad zorgt dus voor zeer hoge transportkosten. Wenst u echt een bad wat breder is dan 350 cm. of langer is dan 980 cm., ook dan kunnen wij u helpen, informeer naar de mogelijkheden en prijzen.

Standaard zijn deze baden in 120 en 150cm diepte leverbaar.

Voor polyester plunge pools geldt het volgende:
De kleur van de toegepaste coating bepaalt ook de kleur van het water, het is dus belangrijk goed na te gaan wat uw droom plunge pool is. Wij hebben de volgende kleuren als standaard beschikbaar:
Wit helder licht blauw water
Licht grijs helder licht blauw water
Donker grijs donker blauw, tegen het groen aan, water
Zand/Beige groen water

Voor polypropyleen plunge pools geldt het volgende:
De kleur van de polypropyleen platen bepaald ook de kleur van het water, het is dus belangrijk goed na te gaan wat het droomplaatje in uw hoofd is. Wij hebben standaard in ons assortiment de volgende kleuren:
Wit heel helder licht blauw water
Licht blauw helder water met een groene waas
Donker grijs donker blauw tegen het groen aan water

Het is natuurlijk afhankelijk van het soort kunstof plunge pool, maar over het algemeen gaat een kunststof plunge pool tientallen jaren mee. U kunt de levensduur van de plunge pool verlengen door ervoor te zorgen dat de betonplaat goed geplaatst is en dat het bad goed gestabiliseerd is.

Er zijn vele opties en keuzes te maken in de afdekkingen voor plunge pools. Hieronder een overzicht:

1: Roldek in het zwembad, dit is een lamellenafdekking, gemonteerd in het bad of op de rand waarmee het bad veilig kan worden afgesloten. (dit is ook kindvriendelijk). Een roldek is in elk formaat leverbaar zowel als PVC lamel maar ook als SOLAR lamel. Laat u juist informeren over de keuzes en kleuren.

2: Een zomerzeil heb je in veel types en soorten. Wij gebruiken altijd een zomerzeil als foam afdekking van 6mm dikte in de kleur grijs. Dit is een dikker type afdekking dan bijv. bubbeltjeszeil. Dit foam houdt de warmte van het water goed vast en zorgt dus voor een besparing in energiekosten. Vanwege schade door vorst is dit zeil niet geschikt als winterzeil.

3: Een winterzeil, voor het afsluiten van een plunge pool in de winter. Standaard leverbaar in de kleur grijs. Dit zeil is minder makkelijk te plaatsen en verwijderen, waardoor het vaker een langere periode in de winter blijft zitten. Het zeil is van PVC en bevat ogen en spanners om over het gehele bad te monteren.

Beide type plunge pools kunnen verwarmd worden met een full inverter warmtepomp. De warmtepomp is instelbaar in temperatuur (app bediend via Wi-Fi) waardoor hij alleen aangaat als het nodig is. Hoe verder de warmtepomp bij de plunge pool vandaan wordt geplaatst hoe meer warmteverlies u heeft, het advies is dan ook om het het liefste dicht bij de plunge pool te plaatsen. 

De warmtepompen werken normaal vanaf circa 10 graden buitentemperatuur, wilt u in de wintermaanden ook kunnen zwemmen dan hebben we daarvoor speciale warmtepompen die ook nog kunnen verwarmen als het tot -15 graden is.

De warmtepomp is fluisterstil, het enige geluid is het uitblazen van de lucht. Afhankelijk van de grootte van de plunge pool is er een zwaardere of minder zware warmtepomp nodig.

De maximale temperatuur is afhankelijk van het type plunge pool. De polyester plunge pools kunnen verwarmd worden tot maximaal 30 graden.

Een polypropyleen plunge pool is opgebouwd uit platen. Deze zijn kleurvast, hierdoor is het water van een polypropyleen plunge pool tot 40 graden te verwarmen.

Uiteraard hangt dit af van uw gebruik en de afmetingen van uw plunge pool. Gemiddeld kost elk uur dat de pomp aan staat zo’n 20 cent. Het voordeel is dat de warmtepomp niet constant aan hoeft te staan terwijl u erin zit. Wanneer het water op de juiste temperatuur is en u van plan bent om nog een paar uur in het water te blijven zitten dan kunt u de pomp gerust uitzetten. Wilt u graag de temperatuur van het water op een hoog niveau houden? Dek uw plunge pool dan af met speciale afdekmaterialen. Zo blijft de warmte behouden.

Water in een plunge pool kunt u met verschillende systemen laten behandelen. Wij werken met kant en klare plug and play units waarop de pomp, het filtervat en de waterbehandeling al zijn voorgemonteerd.

Tevens heeft deze unit een achterwand, dus heeft u een bestaande schuur dan kunt u hem zo in de schuur plaatsen. De afmetingen die nodig zijn, zijn 150 cm breed x 105 cm diep en de wand is 160cm hoog,  Om het water altijd schoon, helder en algvrij te hebben maken wij gebruik van twee opties:

  • PH – REDOX systeem
  • Zoutelektrolyse systeem

Van beide systemen is veel te vertellen en elk systeem heeft zijn voor en nadeel. Voor advies over uw situatie adviseren wij contact op te nemen. Zo kunnen we beide systemen goed vergelijken en de beste optie voor uw situatie aandragen.

Het onderhouden van een plunge pool is geen lastig werk, maar wel noodzakelijk om te kunnen blijven genieten van schoon zwemwater.

Wat voor onderhoudswerkzaamheden dit zijn? Een plunge pool is standaard voorzien van een pomp en zandfilter. Deze apparaten moeten met enige regelmaat gecontroleerd en schoongemaakt worden. Verder moet het water gereinigd worden. Controleer de pH- en chloorwaarde van het water en voeg pH-plus/min en/of chloor toe om het water op de juiste basis te krijgen. 

Al deze schoonmaakwerkzaamheden vergen vanwege de afmetingen van de plunge pool maar weinig tijd. Zo bent u dus weinig tijd kwijt aan het onderhouden van uw plunge pool en houdt u meer tijd over om optimaal te genieten van uw plunge pool.

Ook is het mogelijk om een robot (een deel) van de werkzaamheden uit handen te nemen. De zwembadrobot reinigt de wanden en vloer van de plunge pool zodat u altijd kunt genieten van een schone plunge pool. Klik hier voor meer informatie over de zwembadrobots

[ VRAGEN]

Contact

Vul hieronder ons contactformulier in en wij nemen binnen twee werkdagen contact op.

Weet u nog niet precies welke opties u wilt of nodig heeft, geen enkel probleem. Wij adviseren u graag in onze showroom welke opties het beste bij uw situatie passen.

Wellness Tuinier

Landelijke dekking in NL & BE

Dealer worden
Internationale verzending

Ook buiten Europa

Configurator

Direct een prijs